Joint Venture sinds 2021

De oprichting van Ampyr Solar Europe

NaGa Solar is erg verheugd aan te kondigen dat wij een joint venture zijn aangegaan met AGP Group en Hartree Partners (eigendom van zijn managing partners, senior staff en Oaktree Capital). De joint venture heet ‘AMPYR Solar Europe’ (ASE) en zal werkzaam zijn in Engeland, Nederland en Duitsland. Tevens is de intentie om landen als Spanje en Ierland toe te voegen aan de portfolio.

De joint venture brengt AGP’s expertise op gebied van ontwikkeling van grootschalige hernieuwbare energie, Hartree’s expertise op gebied van subsidieloos financieren van projecten middels power purchase agreements en NaGa’s expertise op gebied van ontwikkeling en gemeenschappelijke relaties samen.

AMPYR Solar Europe zal voortbouwen op AMPYR Energy UK, Hartree’s bestaande samenwerking met AGP, dat 1,5 GW aan onshore wind, zon-PV en bijbehorende batterijopslag ontwikkelt in het VK. De Britse vestiging zal zijn zonne-energiebronnen combineren met die in ontwikkeling in Nederland en Duitsland via NaGa.

Onze toekomst

Wat betekent dit voor onze bestaande relaties? Als NaGa Solar blijven wij verantwoordelijk voor Nederlandse en Duitse ontwikkelprojecten en kunnen wij onze activiteiten in ontwikkeltrajecten versterkt doorzetten. Belangrijk verschil is dat wij niet meer alleen als ontwikkelaar optreden voor andere investeerders, maar dat wij nu ook het grootste gedeelte van onze projecten in eigendom houden en dus in eigen beheer financieren! Dat maakt ons een van de weinige Nederlandse investeerders in grootschalige grondgebonden solar projecten, die ook in staat is om in een subsidieloos tijdperk succesvol projecten te kunnen blijven ontwikkelen.

Maak kennis met de nieuwe leden van de familie

Voor meer informatie en vragen

Directeur

Henny Pelsers

CEO