Ampyr Solar Europe Ontvangt €400 Miljoen van CarVal Investors voor de Ontwikkeling en Constructie van een Pijplijn van Europese Solar Investeringen

AMPYR Solar Europe LP (“ASE”), een pan-Europese IPP voor zonne-energie, opgericht door AGP Sustainable Real Assets, Hartree Partners en NaGa Solar, is erg verheugd aan te kondigen dat een exclusieve transactie is gesloten met CarVal Investors (“CarVal”) voor een financiering ter grootte van 400 miljoen euro, ter ondersteuning van de plannen van ASE in 2025 meer dan 2GW aan zonne-energie opwekcapaciteit in gebruik te hebben.

“Een jaar na de oprichting zijn wij meer dan trots deze belangrijke mijlpaal te hebben bereikt in het streven van ASE om een leidende Europese IPP voor zonne-energie te worden. Met CarVal als onze kapitaalpartner zijn we goed op weg om onze snel evoluerende pijplijn om te zetten in een portfolio van grootschalige zonne-energie producerende investeringen, die een betekenisvolle bijdrage zullen leveren aan de energietransitie van Europa.”

Andrew Gould - Executive Chairman bij ASE

 

CarVal heeft een initiële tranche van €250 miljoen beschikbaar gesteld, evenals een verdere incrementele tranche van €150 miljoen. Deze faciliteit zal voornamelijk de constructiekosten van zonne-installaties afdekken en tevens ontwikkelingskapitaal en operationele kosten financieren. De eerste focus zal liggen op locaties in Duitsland, Nederland en het Verenigd Koninkrijk, met de mogelijkheid uit te breiden naar andere Europese landen en financiering van energieopslagprojecten mogelijk te maken.

“We zijn verheugd ASE tot een van onze partners te mogen rekenen bij de uitbouw van onze activiteiten in de snel evoluerende transitie naar duurzame energie. We beschouwen het brede scala aan vaardigheden en het trackrecord van het team als markt leidend en kijken ernaar uit om hun groei te financieren. Het kapitaalintensieve karakter van de transitie naar schone energie betekent dat partnerschappen zoals deze een van de grootste kansen blijven voor CarVal.”

Jonathan Hunt - Managing Director bij CarVal

 

ASE verwacht in het tweede kwartaal van dit jaar te kunnen beginnen met de bouw van haar eerste projecten, welke tegen het einde van het jaar operationeel zullen zijn. Tegen 2025 zal de productie portfolio, als deze volledig operationeel is, naar verwachting tot de grootste zonne-energie productieplatforms in Noord-Europa behoren.

"Voor NaGa Solar is deze samenwerking met CarVal een concrete stap naar een nog sterkere positie op de Duitse en Nederlandse solar markt. Het stelt ons in staat ons nog meer te richten op elke fase van de waardeketen, van grondanalyse tot PPA's, waardoor we onze positie op de markt kunnen versterken en relaties kunnen uitbouwen met alle belangrijke belanghebbenden zoals gemeenten en overheden."

zegt Henny Pelsers, oprichter van NaGa Solar

“Deze transactie is wederom een bewijs van de toenemende betrokkenheid van investeerders bij de klimaatcrisis, die niet kan worden opgelost zonder een massale bijdrage van particulier kapitaal”, aldus Elmahdi Tahri, AGP Partner en Global CIO van AMPYR Energy. “We zijn verheugd om samen te werken met CarVal Investors om de overgang naar een CO2-vrij Europa te versnellen en kijken ernaar uit om dit model wereldwijd te repliceren op de hernieuwbare platforms van AMPYR Energy.”

Elmahdi Tahri - AGP Partner en Global CIO van AMPYR Energy

 

De recente gascrisis in Europa heeft de dringende behoefte aan meer hernieuwbare energiebronnen duidelijk gemaakt om de afhankelijkheid van het continent van gas en andere fossiele brandstoffen te reduceren. Deze initiële 2GW-ontwikkeling vormt een belangrijk onderdeel van de algemene ambitie van ASE om 5GW van grootschalige zonne- energieprojecten in Noordwest-Europa uit te rollen.

"Volatiele en concurrerende energiemarkten vereisen in toenemende mate dat zonne- energieontwikkelaars optimaliseren tussen stroomafnemers op lange termijn, het net en opslagcapaciteit. ASE combineert de sterke punten van de partners op het gebied van asset development en merchant market riskmanagement en we zijn verheugd dat CarVal onze strategie erkent en ondersteunt.

zegt Abraham Kozhipatt, Partner en Co-Head of Renewable Infrastructure Assets bij Hartree Partners.

 

Akereos Capital was exclusief verantwoordelijk voor de structurering, financieringsadvisering en bookrunning van AMPYR, dat ook werd geadviseerd door Reed Smith (juridisch). CarVal werd geadviseerd door Norton Rose Fulbright (juridisch), ARUP (technisch) en Baringa Partners (commercieel).

Over de bedrijven

Over CarVal Investors

CarVal Investors is een wereldwijd gevestigd alternatief beleggingsfonds dat zich richt op financierings-intensieve activa en marktinefficiënties. Sinds 1987 heeft het team van CarVal door de steeds veranderende cycli op de kredietmarkten genavigeerd en op opportunistische wijze $133 miljard geïnvesteerd in 5.610 transacties in 82 landen. Vandaag heeft CarVal Investors ongeveer $11 miljard aan activa onder beheer in bedrijfsobligaties, leningenportefeuilles, gestructureerde kredieten en overige activa. Tot op heden heeft CarVal meer dan $ 2,5 miljard geïnvesteerd in de sector van duurzame energie.

Over Ampyr Solar Europe

AMPYR Solar Europe (“ASE”) is ontstaan uit de fusie van NaGa Solar met de bestaande Ampyr Energy UK zonne-energie joint venture tussen AGP en Hartree Partners, om een belangrijke Europese zonne-energie onderneming te creëren met een gecombineerde pijplijn van meer dan 5GW aan grootschalige zonne-energieprojecten in het Verenigd Koninkrijk, Duitsland en Nederland. ASE brengt de ervaring van AGP in het ontwikkelen van grootschalige hernieuwbare energieprojecten, Hartree’s baanbrekende analyses van de energiehandel en koolstofvrije oplossingen samen met NaGa’s diepgaande lokale kennis en vermogen om solar projecten te ontwikkelen. De combinatie van deze complementaire vaardigheden zal de uitbouw van zonne-energiecapaciteit versnellen en biedt institutionele beleggers een aantrekkelijke kans om kapitaal te investeren.

Over NaGa Solar

NaGa Solar, gevestigd in Maastricht en Frankfurt (A.M.), is een ontwikkelaar van grootschalige solar projecten en andere solar-energieoplossingen met een uitgebreide aanwezigheid in Nederland en Duitsland. NaGa Solar ontwikkelt en implementeert grondgebonden, dakgebonden en drijvende zonneparken in een verscheidenheid van toepassingen bijv. landbouwgrond met dubbel grondgebruik, industriegrond en afvaldeponies. De door NaGa Solar ontwikkelde oplossingen bestrijken de volledige waardeketen – van de individuele gebiedsanalyse inclusief de voltooiing en exploitatie van het zonne-energiesysteem tot de verkoop van elektriciteit. Bijdragen tot de vermindering van de CO2-uitstoot, de invoering van dubbel grondgebruik en het creëren van een positieve sociale impact in de lokale gemeenschappen zijn belangrijke doelstellingen voor het bedrijf.

Over AGP Sustainable Real Assets and AMPYR Energy

AGP Sustainable Real Assets (“AGP”), met hoofdzetel in Singapore, is een asset development en investment managementgroep, die investeert in duurzame infrastructuur en deze ontwikkelt en exploiteert. AGP richtte AMPYR Energy op, haar wereldwijd platform voor duurzame energie, om de toekomst van energie te voorzien en in te spelen op de snelle veranderingen in de energiesector wereldwijd. Met activiteiten en activa in Europa, India, Australië en de VS levert AMPYR Energy goedkope duurzame energie, batterijopslag en andere netwerk- en niet-netwerkoplossingen aan klanten.

Over Hartree Partners LP

Hartree Partners is een wereldwijd energie- en grondstoffenhandelsbedrijf, met tientallen jaren ervaring op de fysieke en financiële energie- en grondstoffenmarkten. Hartree loopt voorop in het vinden van investeringsoplossingen, het geven van advies en het genereren van duurzame en commercieel haalbare strategieën voor energievernieuwing en – regeneratie. Het bedrijf heeft een uitgebreide portefeuille met onder meer energieopwekking, hernieuwbare energie en milieuproducten. Hartree’s grondige research, analytische aanpak en ondernemende cultuur hebben bijgedragen aan haar sterke staat van dienst en groei.