Grondgebonden oplossingen

Wij ontwikkelen en realiseren grondgebonden zonneparken op verschillende locaties zoals: landbouwgrond, industrieterrein, deponiën, dijken of onbebouwde terreinen. Dubbel grondgebruik is een van de voor ons meest belangrijke doelen. Zo laten wij bijvoorbeeld schapen grazen tussen de zonnepanelen, maken we gebruik van gronden die anders onbruikbaar zouden blijven en ontwikkelen we solar oplossingen voor parkeerdekken en kassen.

In ons proces geven wij specifiek aandacht aan de landschappelijke inpassing en sociale doelstellingen voor de omwonenden, om op deze manier de beste ervaring rondom zonneparken te creëren. Het landschap krijgt zo, buiten de duurzame waarde, ook toegevoegde waarde op andere gebieden. Een teken dat de energietransitie hand-in-hand kan gaan met natuur en gemeenschap.

Grondgebonden toepassingen

Landbouwgrond

Photovoltaic solar panels installed on a greenhouse in the Netherlands.

Graslanden bieden een groot potentieel voor het ontwikkelen van grootschalige zonneparken. Voor dit soort gebieden verschillen de oppervlakte van een enkele hectare tot meer dan 100 hectaren. Door te focussen op dubbel grondgebruik en het goed ontwerpen van landschappelijke inpassingen, houden wij rekening met de omgeving en creëren zonneparken waarbij de locatie en de omgeving haar natuurlijke uitstraling behoudt.

Deponiën en dijken

Drone afbeelding zonneweide louisegroeve

Afgesloten deponiën bieden de perfecte kans voor de ontwikkeling van solar. Over het algemeen zijn zulke gebieden moeilijk bruikbaar voor andere toepassingen en onaantrekkelijke landschappen vanwege de risico’s die ze met zich mee brengen om deze te bebouwen. Zonneparken op vuilstorten bieden de perfecte oplossing in het opnieuw bruikbaar maken van zulke gronden en geven een nieuwe waarde aan anders onbruikbare grond.

Industriële grond

Industrial land offer potential for renewable solar energy

Deze gebieden zijn vaak omringd door bedrijven met grote stroomafname. Het is daarom een logische stap om bij deze locaties duurzame energie op te wekken, zodat de geproduceerde zonne-energie direct lokaal geconsumeerd kan worden. Ook vanwege het sociale aspect, zonneparken op industriële locaties worden door de gemeenschap beter geaccepteerd.

Het NaGa proces

We leren elkaar kennen

Ten eerste maken we graag kennis, op deze manier ontdekken we wat uw wensen, overtuigingen en meningen zijn. Samen ontdekken we de mogelijkheden voor uw locatie en bekijken de gevoelige punten specifiek voor de locatie en uw behoeften.

Wij ontwikkelen

Na het vaststellen van de overeenkomst, starten wij met het ontwikkelproces. Alles wordt verzorgd: bouwvergunningen, subsidies, financiering, ontwerp, contracten en juridische zaken. De uitkomst hiervan is een klaar-voor-bouw solar-PV project.

U geniet van de zon

Wij coördineren de uiteindelijke bouw van het project, inclusief ingenieurswerk, inkoop en management van de bouw. Alsmede het coördineren en contracteren van lange termijn beheer en onderhoud. Mocht het nodig zijn, kan NaGa Solar investeren in het project – of de juiste investeerder voor u vinden.

Laten we aan de slag gaan!

Alexander Koeman

Managing Director

Neem contact met ons op

Of bel ons op:
+31 (0)43 311 1943
Adres:
Marathonweg 1, 6225 XV Maastricht (NL)