Trega Terrein

Type
Status
Surface
Location
ground
Development
10 Hectares
Maastricht NL

Het terrein in Limmel aan de Maas, waar voorheen de fabriek van Trega gevestigd was, ligt al jarenlang braak. Dit stuk grond ligt op een goede locatie tussen de buurt Limmel, de Maas en de Noorderbrug, maar is ondanks zijn potentie jarenlang ongebruikt geweest. Dit heeft geresulteerd in sterke vervuiling. Daarnaast werd het terrein te pas en te onpas gebruikt als illegale vuilstort en lag het vol met zwerfafval.

NaGa Solar heeft in 2020 de locatie aangekocht met als doel het opwekken van zonne-energie. Vele opties zijn hier mogelijk, voor elk van welk wij een passende toepassing kunnen bieden tot het ontwikkelen van duurzame energie op grote schaal. Als eerste stap heeft NaGa Solar het terrein laten opruimen, afgesloten en beveiligd met camera's. Dit alles om nieuwe verontreiniging te voorkomen.

Aangrenzend aan het Trega terrein ligt het Zinkwit terrein, welk in andermans eigendom is. Voor de ontwikkeling van het terrein zou het ideaal zijn de krachten van deze twee locaties te bundelen en het een bruikbare en duurzame bestemming te geven.

Bekijk alle media over dit project

Beeldmateriaal door RTV Maastricht ©

Nieuws

De ontwikkelingen rondom het Trega Terrein

De ontwikkelingen rondom het Trega Terrein De afgelopen maanden is NaGa Solar zeer actief geweest met de ontwikkelingen rondom het Trega terrein in Maastricht. Voorheen stond op dit perceel een fabriek maar inmiddels is het braakliggend terrein jarenlang ongebruikt geweest. Het terrein werd te pas en te onpas gebruikt als een illegale vuilstort.

Lees verder »