MVV Stadion de Geusselt

Type
Status
Capacity
Produces
Modules
Surface
Country
City
roof
Operational
544 kWp​
465,000 kWh/year
1,755​
4,788 sqm​
Nederland
Maastricht

Stadion De Geusselt te Maastricht, de thuisbasis van voetbalclub MVV, bood de perfecte locatie voor een solar-PV systeem. Een lange periode van voorbereidende werkzaamheden op het ontwikkelgebied vonden plaats voordat het project daadwerkelijk van de grond kon komen. De nauwe samenwerking met de Maastrichtse voetbalclub, deels initiatiefnemer van het project heeft tot een diepe betrouwbare relatie geleden.

In eerste instantie is met coöperatie Stralend MVV de start van het project begonnen om de zonnepanelen weg te kunnen zetten bij de lokale burgers. Zodat op deze manier ook de omwonende van het project en supporters van de club de mogelijkheid kregen om mee te delen in de opbrengsten van de zonne-installatie. Het animo van de burgers bleef echter uit waarna NaGa Solar ervoor gekozen heeft om het project geheel in eigen voorziening te bouwen.

Een gedeelte van de tribune daken waarop de zonnepanelen geplaatst diende te worden zijn vooraf verstevigd om aan alle richtlijnen en veiligheidsvoorschriften te kunnen voldoen. Hierna, eind 2019 is het project gebouwd door onze partner Centroplan en opgeleverd. Het project was zo klaar om stroom te gaan leveren aan het net. Er zijn ook dakgoten voorzien om ballen welke op de daken vielen gemakkelijk van het dak af te leiden.

Op 31 januari 2020 heeft er een evenement plaatsgevonden en de business lounge van MVV, ter viering van de officiële ingebruikname van het systeem. Alle betrokken partijen, partners van NaGa Solar en van MVV waren hierbij aanwezig. Onder het genot van een culinaire smaakervaring verzorgd door Sligro, kregen de gasten alle ins en outs van het project en process te horen. Vervolgd door een interview gedaan door Sander Kleikers met als gast Bert van Marwijk en Reginald Thal over motiveren en leiderschap.

De officiële opening werd uitgevoerd door Henny Pelsers (NaGa Solar), Frans Erens (MVV), Klaus Reinartz (Centroplan) en Gert-Jan Krabbendam (Gemeente Maastricht).

NaGa Solar neemt haar sociale verantwoordelijkheid naar verschillende onderdelen van de samenleving. Naast educatie en kunst, zijn wij actief in sport. Bij MVV wordt dit gedaan door het mogelijk maken van het opwekken van duurzame energie, maar ook door ons sponsorschap bij MVV, zoals shirtsponsoring. Tijdens het evenement is er door NaGa Solar ook een cheque van €10,000 ter beschikking gesteld aan de jeugdopleiding van de club. Zo te investeren in de toekomst van MVV.

Daarnaast introduceerde NaGa Solar ook een sportshirt met onze partners en sponsorschappen zoals MVV, Dutch Solar Boat en Centroplan. Als aandenken aan deze mijlpaal en eyeopener naar duurzaamheid, ontvingen alle gasten een gepersonaliseerd shirt.